Hoe u geen relatie kunt redden

Когда напряжение достигло предела, а злость или обида не оставляют возможности посмотреть в глаза партнеру, нам кажется, что настало время принять радикальные меры. Is het de moeite waard om relaties te besparen? “Krijg niet af”, waarschuwt de psychotherapeut. Probeer eerst eenvoudiger en meer “klein”, op het eerste gezicht, stapt naar elkaar toe.

Ervaar de vernietiging van relaties, en nog meer af te komen van relaties, pijnlijk. Iedereen die deze periode heeft doorlopen, wordt ondertekend door overweldigende angst, en misselijkheid en paniekaanvallen van het besef dat de ring nu allemaal een leven samen is, dat op elk gewenst moment kan afbrokkelen.

In een dergelijke situatie lijkt het erop dat alleen kardinale maatregelen relaties kunnen besparen. De strategie van scherpe, “noodlottige beslissingen” echter verergert in de meeste gevallen alleen de reeds moeilijke situatie in paren.

“90% van de klanten komt precies naar mij toe na zulke actieve reddingsmaatregelen”, zegt een specialist in relaties, psychotherapeut Andrew Marshall. – Waarom zijn categorische acties, zoals een beslissing om afzonderlijk te leven of om de relatie eerlijk te achterhalen, leiden tot ergste gevolgen?

In

viagra kopen online

plaats van te proberen de oorzaak van ons lijden te begrijpen, hebben we haast om een ​​scherpe stap te zetten, het lijkt ons dat hij een snel resultaat zal opleveren, maar dit is een misvatting. De meeste relaties zijn vernederend van liefde tot haat, niet vanwege iemands vreselijke gedrag, maar vanwege de verzamelde slechte gewoonten en het onvermogen om het met elkaar eens te zijn. Het kost tijd om dit probleem op te lossen.

Zulke mooie gebaren zoals kaarslichtdiner of andere manieren om romantische gevoelens in de partner opnieuw aan te wekken, zullen slechts voor een korte tijd werken. Het is noodzakelijk om uw dagelijkse leven, gewoonten te veranderen, anders zullen de problemen toenemen in een nieuwe. En omdat grote veranderingen erg moeilijk kunnen zijn om te bereiken, verliezen partners snel hun geduld, de kracht van de geest, die vermoeden dat de scheur in de relatie nooit zal overgroeien. Hard werken heeft echter een eenvoudig alternatief. Ik stel voor dat klanten er onzichtbaar uitzien, maar slimme oplossingen “.

Andrew Marshall identificeert vijf typische “noodlottige” strategieën die beter niet kunnen worden gebruikt in crisissituaties.

een. Confrontatie

Vaak denken we: we zullen alles opstellen wat zich op onze ziel heeft verzameld, we zullen ons beter voelen, en we zullen alles weer beginnen. Een dergelijke overtuiging kan zelfs een van de partners dwingen om opzettelijk een schandaal uit te lokken om “de situatie te ontladen”. “Toen ik met hem probeerde te praten, ging Mike meteen naar zijn kamer,” citeerde Andrew Marshall zijn cliënt Mary, 40 jaar oud. – alsof ik niet bestond! Alleen een duidelijke ruzie was in staat zijn aandacht te trekken, en ik heb alles voor hem uitgesproken. Waar, dit heeft niets veranderd “.

Helaas kan goede communicatie niet groeien door slechte communicatie. In de hitte van ruzies kunnen partners elkaar veel aanstootgevende dingen vertellen en al hun oude grieven uit het verleden halen. Zelfs als je begint met de uitdrukking “we moeten praten over onze relatie”, wat klinkt helemaal correct, zal je partner onmiddellijk denken: “Wat ik opnieuw heb gedaan?’En je zult jezelf kunnen verdedigen, in plaats van naar je te luisteren om naar te luisteren.

Het gesprek zal alleen helpen als beide partners het begrijpen: ze hebben een crisis, er is iets serieus gebeurd, bijvoorbeeld verraad. In een situatie die beide als kritisch beschouwen, ziet de verduidelijking van de relaties er natuurlijk en tot op zekere hoogte onvermijdelijk uit.

Wat te doen als je echt kwelt, en de partner beschouwt wat er gebeurt als een andere moeilijke periode? Vertel je gevoelens op een neutrale toon en verklaar gewoon het feit, in de volgende drie -deelvorm: “Ik voel (voel me niet” voel me, het klinkt agressief) … wanneer je deze situatie aangeven, en niet aan gedrag als geheel) … daarom daarom) … daarom wat … “(om zijn ergste conclusies te voorkomen).

Maria zei bijvoorbeeld uiteindelijk Mike: “Ik voel irritatie als je de krant stil blijft lezen, omdat ik niet zeker weet of je me hebt gehoord en mijn dochter op tijd uit de kleuterschool haalt”. Correcte communicatie liet Maria en T -shirt toe om een ​​gesprek over hun relatie te beginnen en schandaal te vermijden.

2. Romantische reis

Het lijkt ons dat we tijdens de vakantie, ver van de dagelijkse routine, tijd hebben om alles rustig te bespreken en het verloren contact te herstellen. De situatie van een gedwongen gezamenlijk tijdverdrijf kan echter een ramp worden voor de verre partners.

“Mijn man belde me naar een romantisch weekend in Venetië”, zegt Marianna, 36 jaar oud. – ik hou echt van deze stad, maar nu zou ik er liever zijn met een van mijn vrienden. Ik voelde geen romantiek, alleen verlangen en spijt en weigerde seks. Ongeveer twee weken na onze terugkeer heeft de echtgenoot een scheiding aangevraagd “.

Sommige mensen denken dat hoe meer ze aan de reis zullen uitgeven, hoe romantischer het zal zijn, en wachten op een snel resultaat. Het lijkt hen dat hun belangrijke bijdrage (betaling van de reis) hen een voorsprong geeft, en nu verwachten ze tegemoetkomende stappen van een partner. Teleurstelling is onvermijdelijk.

Een romantisch weekend kan werken, maar alleen als je nog steeds thuis maatregelen begon te nemen om relaties aan te gaan en stress te verlichten. Hoe kan ik dat doen? Vertel je partner elke ochtend over een evenement van de komende dag, en deel ‘s avonds iets dat je is overkomen. Wanneer we deze elementaire gebaren van dagelijkse aandacht en interesse in elkaar verwaarlozen, worden de relaties slechter.

Studies tonen aan: om één negatief bericht te neutraliseren (kritische opmerking, klacht of negeren), zijn er vijf vereist (!) Positieve berichten – Complimenten, bedankt, kleine overspanning. U verhoogt het aantal positieve berichten – en de partner zal hetzelfde beantwoorden. Alleen tegen de achtergrond van een dergelijk gezamenlijk werk kan korte reizen worden gepland. Anders bouw je een slot op het zand.

3. Tijdelijke afscheid

We hopen dat we, nadat we apart hebben geleefd, elkaar zullen beginnen te missen. Helaas neemt de reis een privéconflict in een openbare ruimte, kinderen, familieleden, vrienden, hun meningen en reacties zijn betrokken bij de situatie, alleen extra stress voor de relatie van het paar. Erger nog, partners beginnen meer te communiceren met derden dan met elkaar.

Andrew Marshall is er zeker van: de echtgenoten moeten nog steeds onder één dak leven, omdat de belangrijkste beslissingen precies worden genomen in alledaagse discussies over kleine meningsverschillen, en niet op kunstmatig georganiseerde “datums”.

Soms kan afscheid echter nog steeds nuttig zijn. We zijn ongelukkig vanwege het feit dat er iets misgaat in onze eigen reddingsbloemen op het werk of met vrienden. En omdat de partner altijd in de buurt is, concluderen we ten onrechte dat het een persoonlijk leven is dat de oorzaak is van onze problemen. In dit geval zal de reis alles op zijn plaats zetten. Het duurt niet eens veel tijd – het weekend dat individueel wordt doorgebracht, is voldoende genoeg.

Er is nog een eenvoudige manier om op een nieuwe manier naar de relatie te kijken-de oefening “Stel je voor dat …” een voorbeeld: de cliënt van de klant Irina was boos op haar jonge man die haar zijn liefde niet had laten zien, en Mark klaagde dat het was moeilijk voor hem om van degene te houden die de hele tijd tegen hem schreeuwt. Irina had een moeilijke jeugd en ze had echt een sterke emotionele band met haar partner nodig. En toen vroeg de therapeut haar om zich voor te stellen: “Wat als” Mark is goed? Uiteindelijk respecteert ze Mark, en als hij op iets erop staat, heeft het misschien een soort betekenis voor hem? De volgende keer dat Irina zich eenzaam en onbemind voelde, probeerde ze dit kalm te zeggen, en Mark omhelsde haar zwijgend, de spanning verdween.

vier. Geboorte van een kind

Dit omvat ook radicale maatregelen als verhuizen naar het buitenland of revisie van het huis – in één woord, een gebeurtenis die lange gezamenlijke inspanningen vereist. De weddenschap wordt gemaakt op het feit dat het algemene project dichterbij zal komen, maar wat er is – het is een paar met gezamenlijke verplichtingen.

No Comments Yet.

Leave a comment